Consells de Temporada: Tardor-Hivern

0

Posted by alpha | Posted in Consells de Temporada. | Posted on 20-02-2014

Arribada la tardor, comencen a caure les fulles dels arbres de fulla caduca. Es aquest l’inici de la temporada de podes de molts d’aquests arbres, de moltes especies d’arbustos i de plantes.

Primer de tot dir que sempre cal confiar en el criteri d’un professional. Perquè no es lo mateix tallar branques que esporgar. Però si de totes maneres ho volem fer nosaltres mateixos hi ha un parell de coses que son importants i s’han de tenir en conte.

Ho primer que cal tenir en conte es que hem de saber que estem esporgant. I buscar informació al respecte. O preguntar algú que en sàpigues.

 Continua lleguint...

Després i molt important es tenir en conte que els talls que farem a l’hora de tallar branques han de seguir l’anell de creixement de la branca a tallar. Que vol dir, majoritàriament “arranar” tallar arran. No deixar toscos ni trossets de branca si no es per deixar un ull on naixerà una altre branca.

Cal tenir en conte la climatologia del lloc on vivim. Per tal de saber si ho hem de fer abans o després de les gelades o si gela o no. Moltes vegades les gelades van be per cicatritzar les ferides i tals produïts durant la poda, però també poden ser contraproduents si son excessivament fortes.

Hem de saber que podem adequar el tipus de poda a l’emplaçament de l’arbre. O pel motiu que hem de fer-la. Hi ha molts tipus de poda i molts d’ells son vàlids. Poda Urbana, de Formació, Anglesa… I la de l’avi de tota la vida o també dita de pagès. Que bé a ser aquella que els avis han fet de tota la vida que van aprendre dels seus pares i aquests dels seus… Normalment adequada al lloc, el clima i la zona d’ubicació.

Però el millor consell, es posar-se en mans d’un professional.

Escriu el teu comentari