Consells de temporada: Estiu

0

Posted by alpha | Posted in Consells de Temporada. | Posted on 20-02-2014

Arribat el mes de maig, s’acosta l’estiu i amb ell, gran ens toca gaudir plenament del nostre jardí.

Verd i florit, el mantindrem maco i esplendorós durant tota la temporada.

Durant el mesos de maig i juny ja podem plantar directe a terra les plantes de temporada en test tals com Targetes, petúnies, begònies…. Tenint cura de escampar pel costats  palla o turba per  tal de conservar la humitat del rec.

 Continua llegint...

Esporgarem  les  últimes especies arbustives que ja hagin florit del tot com el lilar i el Vivurnun.

Durant  aquests mesos Abonarem la gespa i la tractarem contra fongs i males herbes. La segarem cada  setmana .

Durant els mesos de Juny i Juliol  podem mantenir  les nostres flors de temporada  per gaudir directament dels colors de la floració. (Begònies, rosers, petúnies, geranis…) Traient  les flors passades un cop pansides.

Anirem tallant les roses passades per tal d’afavorir de nou la floració. També retallarem els brots nous dels arbustos de fulla caduca o de fulla perenne tot mantenint  la forma de l’arbust.

Durant aquests mesos Abonarem i previndrem o tractarem contra fongs i males herbes la nostra gespa.

Adequarem el rec del nostre jardí a les necessitats zonals. Es molt recomanable, d’instal·lació de sistemes de rec  “gota-gota” , micró aspersió, manguera porosa. I protegir el peu de les plantes (acolchar ) amb turba o palla per tal de conservar la humitad i reduir el consum d’aigua.

Farem les esbrosses de parceles,  marges, camins … i el seus tractaments herbicides si s’escau per tal de mantenir-los nets i fora de l’alt risc d’incendi en el període estival.

El Jardiner de Torà els desitja una Bona Festa Major!!!

Escriu el teu comentari