Consells de temporada: Primavera

0

Posted by alpha | Posted in Consells de Temporada. | Posted on 20-02-2014

CONSELLS DE TEMPORADA: PRIMAVERA.

Arribat el mes de març, s’acosta la primavera i amb ella gran part de la feina en el nostre jardí.

Comencem pensant en l’estiu que es quan gaudirem de la màxima expressió del nostre jardí.

Durant el mesos de març i abril ja podem plantar directe a terra les llavors, bulbs i tubercles que floriran a l’estiu i la tardor tals com Dama de nit, Zínnies, dàlies, begònies…. Tenint cura de escampar per sobre palla, turba o protegir-ho del fred i les gelades.

 Continua llegint...

Esporgarem  les especies arbustives que ja hagin florit del tot com la forsitia i esporgarem Hortènsies i puntejarem els Romanins.

Durant  aquests mesos Escarificarem la gespa i la ressembrarem. La segarem cada 15 dies depenent del creixement.

Durant els mesos de Maig i Juny  podem plantar les nostres flors de temporada (ja en test) per gaudir directament dels colors de la floració. (Begònies, petúnies, geranis…)

Anirem tallant les roses passades per tal d’afavorir de nou la floració. També despuntarem arbustos florits, traient el sobrant no florit, així com eliminarem “llucs” i fills que surten de l’arrel o troncs dels arbres.

Durant aquests mesos Abonarem i previndrem o tractarem contra fongs i males herbes la nostra gespa. També a partir de maig començarem la sega setmanal, per tal d’afavorir el desenvolupament i creixement de la gespa.

Farem les podes Ornamentals de Tanques, thujas, leylandiis, xipressos…

Escriu el teu comentari